Kosten

Onze tarieven voor een bureau taxatierapport beginnen al bij 349,- euro. Het tarief hangt af van het type woning, het doel van de taxatie en of er een bijzonder uitgangspunt gehanteert moet worden. Zoals bijvoorbeeld een marktwaarde na verbouwing of in verhuurde staat. Wil je meer weten over onze tarieven en diensten? Neem dan contact met ons op via telefoon, whatsapp of e-mail. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Je vindt onze contactgegevens rechtsboven op deze pagina.

Een bureau taxatierapport is een taxatierapport zonder fysieke inspectie van de woning. Het wordt gebaseerd op beschikbare informatie, zoals foto’s, plattegronden en vergelijkbare objecten. Een bureau taxatierapport is sneller en goedkoper dan een model taxatierapport woonruimte, maar veel minder betrouwbaar en niet voor elke woning geschikt. Hoe unieker de woning, hoe meer kans dat een model taxatierapport woonruimte nodig is.

Een bureau taxatierapport kan alleen worden gebruikt voor een hypotheek of een wijziging daarvan, als de hypotheek niet hoger is dan 90% van de waarde van de woning. Dit heet de loan-to-value ratio. Sinds 2018 mag je maximaal 100% van de waarde van de woning lenen voor een hypotheek.